Firma Rehberi Kataloğu
Online Katalog | Ana Sayfam Yap | Favorilerime Ekle | Tavsiye Et | Şirketimi Ekle | Sıkça Sorulan Sorular | İletişim
ÜYE GİRİŞİ ÜYELİK
SON KATILAN FİRMALAR
FLORAKİM KİMYA TEMİZLİK ÜRÜNLERİ
SAPHİR HOTEL
ADMİN HABER
ADMİN2

444 DÖNER'LE DÖNER ÖZÜNE DÖNDÜ

| İstanbul | 02.08.2016 10:36:15 |
Dönerin global ismini yaratmak için yola çıkan Berkay Şavkay, 444 Döner markasıyla dönere mühendislik, tasarım, görsellik ve sanat katıyor. Şavkay, “Hak ettiği değeri görmeyen hatta ismi bile olmayan yetim bir çocuk gibiydi döner… Şavkay genleri buna dayanamıyor” diyor.



1,5 yıl önce reel anlamda temelleri atılan 444 Döner, Berkay Şavkay’ın zihninde bundan çok uzun yıllar önce kurgulanmış bir proje. Aileden gelen gastronomi geleneğinin bu markayı yaratma hayalini perçinlendiğini söyleyen Şavkay, Türkiye’de gastronominin temellerini atan, mutfak ve yemeği gazete sayfalarına ilk kez taşıyan ve Yeditepe Üniversitesi’nde Gastronomi Kürsüsü’nün açılmasında önemli katkıları bulunan değerli isim Tuğrul Şavkay’ın yeğeni. “Soyadıma layık olanı, en iyisini yapmak istedim” diyerek sözlerine başlayan Berkay Şavkay, İTÜ İnşaat Bölümü mezunu. Ünlü bir hamburger firmasının proje müdürlüğünün ardından yiyecek-içecek işletmelerinin mimarisi ve müteahhitliği üzerine uzun yıllar çalışmalar gerçekleştirmiş. 444 Döner markasını yaratırken de birçok duayenle görüşmüş, uzun süre tadımlar gerçekleştirmiş ve bu alandaki açıkları tespit etmiş. Şavkay bunun bir ekip işi olduğunu belirtiyor ve KFC, McDonald’s, Pizza Hut, Sırma gibi önemli markalarda üst düzey yöneticilik yapmış Selçuk Aylin’in ona cesaret verdiğini ifade ediyor. Aylin, “Bu işin özünden gelen, dönerin bugün buralara gelmesinde çok katkıları olan duayen isimler ve restoranlar var. Ancak biz farklı olarak dönere global bir isim yaratma derdindeyiz. Hedefimiz, ismimizi gördüklerinde dünyanın neresinde olursa olsun aileleriyle güvenle gidebilecekleri bir ortam yaratmak” diyor. 

Kalite ve lezzet standart 
444 Döner markasının çıkış noktası, dönerin orijinalini bozmadan, doğal ve lezzetli tadını standartlaştırarak gittiği her lokasyonda sunabilmek. Bunun için 444 Döner’in Taşdelen’de bir üretim merkezi bulunuyor. Kalite ve helal kesim sertifikalarına sahip Trakya, Balıkesir ve Afyon bölgelerinden gelen etler birkaç gün dinlendiriyor. Bu bazı tesisler için etin kilo kaybetmesinden dolayı ticari kayıp olarak algılansa da Şavkay’a göre ete lezzet katıyor. Özel bir marinasyon yapılan et, odun ateşinde pişirilmek üzere hazır hale geliyor. Şavkay, “Kurgumuz, sistemden bir kişi çıksa da lezzetimizden bir şey değişemeyecek şekilde oluşturuldu” diyor. 

Aynı üretim tesisinde et suyunda hazırlanan pilav ve tüm damaklara hitap edecek çorba da hazırlanıyor. İçerisinde üç çeşit unun olduğu karışımın mayalanmasıyla elde edilen lavaşın da üretimi burada gerçekleştirilerek hamur olarak şubelere gönderiliyor. Lavaş şubelerde odun ateşinde ısıtılan ocaklarda el işçiliğiyle pişiriliyor ve sıcak olarak konuklara sunuluyor. 444 Döner’in ayrıca Mahmut Şevket Paşa Köyü’nde bulunan süt tesisinden gelen özel ürünleri de var. Marka tüketicilerine 100 yılı aşkın var olan bir mayadan, manda sütüyle üretilen yoğurt sunuyor. Aynı yoğurda su ve tuz konularak hazırlanan ayran ve koyun, keçi ve inek sütünden orijinali bozulmadan yapılan trileçe’de karamel, çikolata ve böğürtlenli seçenekleriyle 444 Döner’in bünyesinde üretiliyor. Ticari sistemin ayakta durabilmesi için bütün öğelerinin ticari olarak başarılı olması gerektiğine inandıklarını belirten Şavkay, “Sistemi büyütmek adına bütün eforumu işletmeciliğe değil, işletmecilere destek vermeye, sistemi geliştirmeye, farklılıklaryaratmaya adadım. Lezzetimizi tüm restoranlarımızda aynı standartlarda sunabilmek için bir üretim tesisi kurduk. Biz dönerimizi dondurmadan, +4 derecede ve kesinlikle belirli dizimlerde ve gramajlarda karışımlarla yüzde 100 yaprak olarak imalathanemizde hazırlıyoruz, paketliyoruz ve günlük olarak işletmecilerimize sevk ediyoruz. Tüm ürünlerimizin üretimi iki tesisimizde gerçekleştiriliyor ve günlük olarak şubelere dağıtılıyor” diyor. 

Slogan; “Arayın Döneriz” 
Markanın ismi oluşturulurken günlük hayatta çok sık karşılaşılan objelerle örtüşmesine öncelik verilmiş. Paket servis konusunda da iddialı olan markanın bu özelliğinin de vurgulanması için ‘444’ marka olarak seçilmiş. Şavkay logo ve sloganın hikayesini ise “Logo için döner işareti karalarken bir baktım ki ben wi- i işareti çiziyorum. O da sürekli karşımıza çıkan bir obje olduğu için benimsedik. Bunlar bir araya gelince, 444’ün logosu ve sloganı olan ‘Arayın Döneriz’de meydana çıktı” sözleriyle anlatıyor. Alanında verdiği call center hizmetiyle bir ilki de gerçekleştirmiş, 444 Döner. Restoranlarda telefon çalmıyor. Online olarak sinyal düşüyor ve gerekli tüm bilgiler adisyona yazılıyor. Şu anda Ümraniye, Ataşehir ve Göktürk’te bulunan şubeler bölgelerinden sipariş alabiliyor. Markanın paket sunumları da özel. Kutular, tasarımını Berkay Şavkay’ın yaptığı ve Türkiye’de ilk defa kullanılan kapak tasarımına sahip. Dönerin hijyenik koşullarda, sıcak olarak iletilmesi gerektiğini ifade eden Şavkay, “Servis kutularımızda birtakım mühendislik çalışmalarımız oldu. Kutularımız mikrodalgaya ve fırına dayanıklı.  Üstelik hiç alüminyum içermiyor. Rahatlıkla ısıtıp aynı lezzette yeme imkanı sunuyoruz. Mikro oluklu mukavvalardan hazırladığımız büyük kutularımız ve gıdanın direkt temas ettiği gıda uyumlu tam kapalı paketlerimiz var. Çorba, lavaş ve döner bir sıcak paketin içerisinde sunuyoruz. Turşu, salata ve içecek bir paketin içerisinde gidiyor” diyor. Restoranda kapanılarak mühürlenen paket servis kutuları, başka bir  müdahale görmeden tüketicinin evinde açılıyor. 

Özel sunumlar 
444 Döner’in restoranlarındaki sunumları da çok özel. Dönerin hızlı soğumasını engellemek için sunumlar özel indüksiyonlu ocaklarda ısıtılan döküm ve tahta bileşenlerden oluşturulan tabakalarda gerçekleştiriliyor. Sunumlarda patates kızartması, kokteyl domates ve köy biberi ve çoban salata bulunuyor. İkram olarak ise Kemerburgaz turşusunun üç çeşidi kullanılıyor. Sonunda ise hoş bir sunumla kahvenizi yudumlayabilirsiniz. İşletmecilerin ve ustalarının iş yüklerini azalttıklarına değinen Şavkay, “Biz işletmecimizin sadece müşteriyi memnun uğurlamaya odaklanmasını istiyoruz. Bunun için daha fazla zaman ve çalışma alanı bırakıyoruz. Çok kısa bir sürede hem bilinirliğimiz arttı. Hem de ürün bilinirliğimizden paketleme sistemimize kadar Türkiye’de birçok ilki gerçekleştirdik” diyor. 

Döner Akademi projesi 
Şavkay, “Hiç hak ettiği değeri görmeyen hatta ismi bile olmayan yetim bir çocuk gibiydi döner… Şavkay genleri buna dayanamıyor” diyor ve ekliyor; “Biz bunu dünyanın her noktasında güvenle ve aynı lezzetle yenilebilecek, bizim ismimizle tanınan bir ürünü ortaya çıkarmak için yola çıktık. Biliyoruz ki, sistemi ayakta tutan şey personel. Ancak ülkemizde ara kademe insanları yetiştirmekte çok yetersiziz. Aklımızdaki proje, Döner Akademi… Biz dönerin akademisini kurmak istiyoruz.” Döner Akademi, 444 Döner’in tüm imalatlarının gerçekleştirildiği yer olmasının yanında bünyesinde yer alan eğitim restoranıyla yeni patentli ürünlere de imza atılacak bir laboratuvar görevi görecek. Ayrıca tüm 444 Döner’lere personel yetiştirecek. Finansmanı sağlandığı takdirde bu yıl yeni 444 Döner şubelerinin yanında bu projenin de hayata geçirilmesi hedefleniyor. 

444 Döner’in bünyesinde 444DönerMobil adında bir araç da yer alıyor. Markanın bu araçla paralel olarak geliştirdiği kiosk projesi de bulunuyor. Şavkay, “Biz 444’ü dönerin adı olsun diye kurduk. Bizim nihai hedefimiz, 444 tane satış noktası. Biz bu satış noktalarını kiosk olarak, corner olarak kurabiliriz. Bunun için gerekli altyapımız mevcut. Biz bu işin her yerindeyiz. Bundan sonra bizim anlayışımıza sahip yatırımcılarla doğru lokasyonlarda büyümek istiyoruz” diyor.

www.444doner.net

Boyut Yayın Grubu
©1996 - BOYUT YAYIN GRUBU | Site Kullanım Koşulları
Koza Plaza A26 Tekstilkent 34235 Esenler - İstanbul Tel: +90 212 413 33 33 (pbx) Faks: +90 212 413 33 34
info@boyut.com.tr | industryguideinfo@boyut.com.tr
Adınız Soyadınız :  
E-Mail Adresiniz :    
Alıcının Ad Soyadı :  
Alıcının E-mail Adresi :    
Mesajınız :  
En fazla 300 karakter